Magyarország egyetlen nikotinpárnagyára

A nikotint tartalmazó, de füstmentes dohányipari termékeket egyre nagyobb figyelem övezi világszerte. Stábunk különleges bepillantást nyert a kulisszák mögé, megnézhettük hogyan készül a nikotinpárna, de videónkból arra is fény derül, milyen szerepet játszhat ez a termékkategória a dohányzáshoz köthető ártalmak csökkentésében.

 

A dohányzás komoly egészségügyi kockázatai széles körben ismertek, ennek ellenére világszerte 1,3 milliárd ember dohányzik. Pedig a dohányzás összefüggésbe hozható olyan betegségekkel, mint a tüdőrák, a stroke és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD). Ezeknek a kialakulásáért elsősorban a dohánytermékek égése közben keletkező füstben található káros anyagok belélegzése felelős.

Egészségünk szempontjából a legjobbat azzal tesszük, ha egyáltalán nem fogyasztunk semmilyen dohányipari terméket, vagy minél hamarabb leszokunk. Akik viszont nem tudnak vagy nem akarnak leszokni, azok számára érdemes tájékozódni az ártalomcsökkentés lehetőségeiről, a dohányzás füstmentes alternatívairól. Ezeknek alapvetően három fajtája van: a hevítéses technológiák, az e-cigaretta és a nikotinpárna. Használatuk során nincs égés, így a dohányfüstben lévő káros anyagok elkerülhetőek, azonban ezek sem kockázatmentesek és nikotin tartalmaznak.

De hogy pontosan mi is a nikotinpárna és hogyan kapcsolódik Pécshez, az a videónkból kiderül!

A pécsi gyárban mára az új típusú dohányipari termékek kerültek a fókuszba. Itt készül ugyanis a nikotinpárna, ami egy szájon át fogyasztható, dohányt nem tartalmazó nikotintartalmú termék*. A nikotinpárnában mikrokristályos cellulóz, ízesítők és nikotin található, valamint víz. Ez tehát egy dohány- és füstmentes nikotintermék, amelyből azt az ínyre helyezve, a szájnyálkahártyán keresztül szívódik fel a nikotin. A pécsi termelés Magyarország mellett a világ 37 országába, többek között Dél-Afrikába, Norvégiába, Kanadába, de még Japánba is gyárt nikotinpárnát.

 * Jogszabályi megnevezése: dohányzást helyettesítő nikotintartalmú termék.

A médiatartalom társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.

További cikkeink

Magyarország egyetlen nikotinpárnagyára

A nikotint tartalmazó, de füstmentes dohányipari termékeket egyre nagyobb figyelem…

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

A dohányzás egyike azon megosztó témáknak, amelyek megnehezíthetik az ismerkedést….

Átalakul a hulladékrendszer: hova dobjuk mostantól a leggyakoribb szeméttípusokat?

Ezzel még nagyobb mértékben hasznosulhatnak újra az egyutas italcsomagolások, amelyek…